Perkongsian dari Guru

//Perkongsian dari Guru
Perkongsian dari Guru 2018-01-19T02:16:33+00:00

Perkongsian dari Guru

Untitled-5 Ma Sew Foon (Guru Besar, SRJKC Chio Min “B”, Kedah)

“Kem Program Menanam dan Memelihara Tanah Sekolah ini adalah lebih menarik daripada yang dijangkakan. Para sukarelawan telah memberikan kerjasama penuh dan usaha giat sepanjang perkhemahan itu. Ia merupakan sesuatu yang berbeza daripada yang biasa dan saya telah pun mempelajari banyak dari situ.

 Untitled-7 Ng Peck Ching (Vice-principal of SJKC Batu 14, Hulu Langat, Selangor)

“Kem ini adalah jauh lebih baik daripada yang dijangkakan. Setiap bab yang diajarkan dalam kem ini telah memberikan saya satu wawasan baru dan pengetahuan yang tidak mungkin saya peroleh dari tempat lain.”

 Untitled-4 Sim Eu Cheng (Guru, SJKC Kim Sen, Bukit Mertajam, Penang)

“Saya merasa sangat gembira dan berpuas hati dengan kem ini. Usaha yang telah dilakukan oleh penganjur dan cinta mereka terhadap persekitaran telah memberikan saya satu kesan yang mendalam.”

 Untitled-6 Ow Kee Huah (Guru Besar, SJKC Bukit Merah, Perak)

“Saya datang dengan jangkaan dan tinggal dengan hati yang penuh kesyukuran serta minda yang berisi dengan pengetahuan tentang perkebunan. Saya berharap agar bukan sahaja guru tetapi guru besar dan orang-orang yang menyandang jawatan lebih tinggi akan turut menyertai kem ini pada masa akan datang.”

 Untitled-2 Lee Ai Chean (Guru, SJKC Chung Hwa Wei Sin, Perak)

“Kem Guru Menanam BABA adalah sangat berbeza daripada apa yang telah saya bayangkan. Pada mulanya, saya ingat bahawa saya hanya akan belajar tentang cara untuk menanam sayur-sayuran. Walau bagaimanapun, kem 1 malam 2 hari ini bukan sahaja telah mengajar saya tentang cara menanam sayuran, malah ia juga telah membantu saya memahami dengan lebih mendalam tentang persekitaran serta tanggungjawab saya terhadapnya.”

Berkongsi halaman ini ke: